Aquest senzill camí, idoni per passejar-hi una tarda d’estiu, es troba a la parròquia d’Encamp. Va ser construït per fer-hi passar, per sota, la canonada d’aigua que alimenta l’estany d’Engolasters, que prové de la presa de Ransol, a la parròquia de Canillo. Aquesta canonada va ser construïda per FHASA, antiga central elèctrica d’Andorra que actualment porta el nom de FEDA.
L’inici del camí se situa a la cruïlla de la carretera dels Cortals amb la borda de les Pardines (una mica abans del km 3 de la CS-220). Hi ha una àmplia zona d’aparcament. El sender discorre totalment pla. Durant tot el camí, hi anem trobant punts d’aigua i taules per fer-hi una parada.
Tot el recorregut passa per una zona obaga i amb vistes panoràmiques constants de la vila d’Encamp. Al final del camí, arribarem a l’estany d’Engolasters. En aquest punt, hi trobem dos restaurants on podem parar per prendre alguna cosa o tastar la carn a la brasa. La tornada es fa pel mateix camí.
Durant el camí podem gaudir de fonts d’aigua, llocs de repòs, panells interpretatius de la fauna i la flora del camí i, fins i tot, un oratori a la Mare de Déu de l’Ecologia