KALA

(AND)

Skiyurta

KALA

Hi ha moments en què tota l’ansietat i l’esforç acumulats es deixen anar en la infinita indolència i repòs de la natura.. (H.D. Thoreau)

CAT

A partir de la iurta, una tipologia d’habitatge mòbil amb estructura de fusta i coberta de feltre usada tradicionalment pels nòmades de les estepes de l’Àsia Central, Kala ens proposa potenciar la recuperació de materials, en aquesta ocasió esquís i pals, i oferir-nos una alternativa d’aixopluc en cas de catàstrofe amb elements que tenim a l’abast.

Tot plegat amb l’acompanyament de la pintura d’una fauna avícola imaginària que convida a la imaginació.

L’objectiu: aconseguir que la gent passegi lliurement al voltant del llac, deixant volar la imaginació en cada instal·lació.

Els colors expressen les sensacions de l’artista davant la natura: un camp verd, les ombres que dibuixa el  sol sobre el paisatge,  el vent i el cel, amb la seva canviant gamma de blaus, grisos, i blancs. Jugant amb la llum i els colors de la pintura,  que canvien segons el vent i el clima de cada dia.

ENG

Based on Yurts, a kind of portable wooden-structured house covered in felt and used by Central Asian steppe nomads, Kala proposes strengthening the reuse of materials. This time he used skis and ski poles to offer a sheltering alternative in case of a catastrophe through objects we have close by.

The work is accompanied by paintings of imaginary bird life inviting into imagination.

The aim is to get people to walk freely around the lake, letting their imagination run free in each part of the work.

Colors express the artist’s emotions about nature: a green field, the shadows drawn by the sun on the landscape, the wind, and the sky, changing its blue, gray, and white color shades. He plays with light and the colors of nature, which change depending on the wind and the climate of each day.