ÀREA FEDA (CAT)

Les Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) ha utilitzat, des de fa molts anys, el llac d’Engolasters per a la producció d’electricitat, amb l’ajuda de l’aigua embassada i a través de la central hidroelèctrica, que està connectada al llac per mitjà d’una canonada. A les proximitats del llac trobem un conjunt de construccions propietat de FEDA que, actualment, han entrat en desús i únicament tenen la funció d’emmagatzemar maquinària.

Com a patrocinador principal, FEDA ha cedit a la Biennal aquests espais per ubicar-hi instal·lacions d’interior. Els seus sostres i parets també podran servir de suport, així com totes les zones naturals dels seus voltants.

Espai Xirro (CAT)

Amb l’objectiu de generar una reflexió polièdrica sobre l’abast dels canvis que ha provocat la COVID-19 i obrir la porta a altres formes de confinament vinculades a la natura, vuit equips de treball responen de manera efectiva a la pregunta:

 QUÈ PASSARIA SI ENS HAGUÉSSIM DE CONFINAR A LA MUNTANYA?

 A partir d’aquesta qüestió, han projectat i construit una proposta  a partir d’elements idèntics, seguint una proposta inspirada en el popular joc del KAPLA, un joc pedagògic de construcció realitzat en fusta de pi de Landes, que agrada tant a nens com a adults.

Per dur a terme aquesta proposta han comptat amb 9 potes metàl·liques, 6 perfils de fusta base, 14 perfils de fusta per estructura, 36 llistons de fusta, 10 panells de fusta i 10 metres de tela rosa de 90 cm d’amplada.

Les diferents opcions estan ubicades en vuit parcel·les de l’anomenat Espai Xirro, un camí de 200 metres de llargada de Casa Xirro.

Espai Xirro (ENG)

Intending to produce a polyhedral reflection about the scope of changes resulting from COVID-19 and opening a door to other nature-related ways of confinement, eight task forces answered effectively a question:

WHAT IF WE HAD TO CONFINE OURSELVES TO THE MOUNTAINS ?

Based on this question, they projected and built a proposal through identical elements, and inspired by the popular game KAPLA. KAPLA is an educational building game made of pine wood from Landes, liked by kids and adults.

In carrying out their proposal, they used 9 metal legs, 6 wood base profiles, 14 wood profiles for the structure, 36 wood strips, 10 wooden panels, and 10 meters of 90 cm wide pink fabric.

The artworks are located in eight areas in the so-called Espai Xirro, a 200 m long path at Casa Xirro.